U trendu

Gruzijski poslanici prekinuli skupštinu pravoslavlja

TBILISI – Danas je u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju prekinuto održavanje godišnje skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja (ISP) jer su poslanici i aktivisti stranke „Evropska Gruzija“ protestovali zbog toga što skupom predsedava poslanik ruske Dume Sergej Gavrilov, navodi se u izjavi šefa stalne delegacije ISP u Skupštini Srbije Aleksandra Čotrića dostavljenoj medijima.

Prema njegovom svedočenju, u toku zasedanja, u plenarnu salu gruzijskog parlamenta ušlo je desetak poslanika koji su pobacali papire sa stola predsedavajućeg, prosuli vodu i uzvikivali – „Napolje okupatori“.

„Na transparentima koje je nekoliko desetina aktivista ove partije nosilo u zgradi parlamenta i ispred nje, pisalo je, pored ostalog – ‘Rusija ubija’, ‘Putin okupator’ i ‘Napolje ruske trupe'“, rekao je Čotrić.

On je dodao da su poslanici iz 23 zemlje koji su prisustvovali skupštini bezbedno evakuisani iz parlamenta.

Prethodno, na ceremoniji otvaranja zasedanja ISP u predsedničkoj palati u Tbilisiju, ambasador Ukrajine u Gruziji Igor Dolov napustio je skup u trenutku kada je za govornicu izašao predsednik ISP i poslanik ruskog parlamenta Sergej Gavrilov.

Zvanična Gruzija Rusiju optužuje da je okupirala dvadeset procenata gruzijske teritorije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.