U trendu

Gujon na Spasovdan sa Srbima u Rumuniji

TEMIŠVAR – Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, u dvodnevoj je poseti Srbima u Temišvaru, gde je gost Saveza Srba u Rumuniji.

Kako je saopšteno, Gujon će se sastati sa srpskim poslanikom u Skupštini Rumunije i predsednikom Saveza Srba u Rumuniji Ognjanom Krstićem, kao i sa episkopom budimskim i administratorom Eparhije temišvarske Lukijanom.

On će sutra, na Spasovdan, biti na slavi Srpskog sabornog hrama posvećenog Vaznesenju Gospodnjem.

Gujon je izjavio je da je poseta Rumuniji deo njegovog plana da obiđe sve zemlje regiona do kraja godine.

„Bila mi je velika želja da se sa Srbima u Rumuniji sastanem baš na Spasovdan kada se obeležava slava Srpskog sabornog hrama u Temišvaru koji predstavlja najvažnije mesto okupljanja za oko 10.000 Srba iz Timiške županije“, rekao je Gujon.

Taj veliki praznik je, kaže, savršen povod da upozna prilike i sagleda kako živi srpski narod u Rumuniji, ali i da pokrene razgovore o novim projektima podrške koje Uprava može da ponudi srpskoj zajednici.

„Raduje me činjenica da u ovoj, nama prijateljskoj zemlji, Srbi nemaju statusnih problema i da se dobri odnosi sa bratskim pravoslavnim rumunskim narodom svakodnevno neguju i unapređuju“, istakao je Gujon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.