U trendu

Guverner Misisipija: Misisipi i dalje na udaru nevremena

DŽEKSON – Guverner američke savezne države Misisipi Tejt Rivs izjavio je danas da postoji opasnost od još ekstremnih vremenskih prilika nakon što je Misisipi prošle sedmice pogodio tornado u kojem je poginulo najmanje 25 osoba, i zbog kojeg je na stotine njih raseljeno.

Kako navodi BBC, tornado koji je pogodio južni saveznu državu bio je jedan od najsmrtonosnijih u Misisipiju u poslednjih više od decenije, i dodaje da je u Roling Forku, gradu od oko 1.900 stanovnika na zapadu Misisipija, tornado čupao drveće iz zemlje, i prevrtao automobile i bacao ih na kuće.

Rivs je naveo da je bilo „srceparajuće“ videti gubitak i razaranje koje je izazvao tornado, ali je istakao da je „prokleto ponosan što je iz Misisipija“, nakon što je video reakcije lokalnoh stanovništva.

„U vremenima tragedije i krize, ljudi iz Misisipija ustanu i pojave se, tu su da pomognu sebi i svojim komšijama“, rekao je, i dodao da postoje značajni rizici da se tornado ponovi.

U pogođenim oblastima Misisipija proglašeno je vanredno stanje, što znači da se novac iz federalnih rezervi može koristiti za saniranje štete nastale u tornadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar