U trendu

H. Novi: Zatvorena bitrališta, do 19.30 izlaznost 65,77 odsto

HERCEG NOVI – Birališta na na lokalnim izborima u Herceg Novom zatvorena su u 20 sati, a prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK), izlaznost do 19.30 bila je 64,77 odsto, odnosno 16.575 građana.

Predsednica OIK-a Mirjana Ivanović izjavila je da do 19.30 nije bilo prijavljenih nepravilanosti na biračkim mestima i da je izborni dan protekao mirno.

Na lokalnim izborima pravo glasa je imalo 25.590 glasača i oni su birali između šest lista na 51 biračkom mestu,prenele su podgoričke „Vijesti“.

Na izborima su učestvovale izborne liste Novska lista, koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“ koju čine DPS i SD, Prava Crna Gora i Grupa građana „Glas za naš Novi“, zatim izborna lista „Za budućnost Herceg Novog i Boke“ koju čine DF, Socijalistička narodna partija i Radnička partija koju predvodi Ivan Otović, koalicija „Stevan Katić – Ni lijevo ni desno, pravac Novi“, koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobeđuje.

Učestvovali su i Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije i koalicija „Crno na belo – može bokeški“, koju predvodi URA, a sa njom su još Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestrančki pojedinci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar