U trendu

Haiti: Kidnapovani misionari pobegli od otmičara

PORT-O-PRENS – Kidnapovani članovi Misije hrišćanskog milosrđa na Haitiju uspeli su prošle nedelje da pobegnu tokom noći, izbegavajući otmičare i hodajući kilometrima po teškom terenu sa decom.

Novac od otkupnine je prikupljen da bi se platilo oslobađanje misionara koji su oteti 16. oktobra, ali je desetak njih uspelo da pobegne, orijentišući se pomoću zvezda na putu do bezbednog područja, saopšteno je danas iz Misije hrišćanskog milosrđa, prenosi londonski dnevnik „Gardijan“.

Sedamnaest ljudi iz misionarske grupe, 12 odraslih i petoro dece, od kojih 16 Amerikanaca i jedan Kanađanin, oteto je nakon upada otmičara u sirotište u Gantijeu, u oblasti Kroa-de-Buke.

Otmičari iz bande 400 Mavozoa u početku su tražili milione dolara za otkup, ali u međuvremenu je pet kidnapovanih lica oslobođeno iako još uvek nije jasno da li je za njih plaćen otkup.

Generalni direktor Hrišćanske misije David Troje izjavio je da su pristalice misije prikupljali sredstva za otkup, ali je odbio da kaže da li je od tog novca nešto plaćeno otmičarima.

Dvanaestoro iz grupe koja je uspela da pobegne od otmičara prebačeni su na Floridu letom američke obalske straže, a njima se kasnije pridružilo još pet talaca koji su ranije oslobođeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar