U trendu

Hajka na Rusiju: Evo šta je ujedinilo Zapad

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusiuje Marija Zaharova je u intervjuu za „Peti kanal“ izjavila je da je glavni cilj nekih zapadnih zemalja da se ne dozvoli održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

Odgovarajući na pitanje voditelja da li bi Rusija mogla da se suoči sa izolacijom zapadnih zemalja u kontekstu održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, Zaharova je istakla da to jednostavno „san i glavni cilj“.

„Stičem utisak da je samo cilj samo da se svetsko prvenstvo u fudbalu izmesti iz Rusije“, rekla je ona.

Ove nedelje je niz zemalja Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate zbog incidentom u Solsberiju. U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Prvi put će se svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji održati od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazalju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Jekaterinburgu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)