U trendu

Hajka na Rusiju: Evo šta je ujedinilo Zapad

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusiuje Marija Zaharova je u intervjuu za „Peti kanal“ izjavila je da je glavni cilj nekih zapadnih zemalja da se ne dozvoli održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

Odgovarajući na pitanje voditelja da li bi Rusija mogla da se suoči sa izolacijom zapadnih zemalja u kontekstu održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, Zaharova je istakla da to jednostavno „san i glavni cilj“.

„Stičem utisak da je samo cilj samo da se svetsko prvenstvo u fudbalu izmesti iz Rusije“, rekla je ona.

Ove nedelje je niz zemalja Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška i Ukrajina odlučilo da protera ruske diplomate zbog incidentom u Solsberiju. U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

Prvi put će se svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji održati od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazalju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Jekaterinburgu.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Miša

  I kada bi popustili i dosli na svetsko prvenstvo.Rusi nebi trebalo ni da primi Engleze na svoju teritoriju.Ko zna sta bi mogli jos da smisle i naprave.Pirgavi su gadan narod iz korena.Nisu njih Spanci vekovima dzabe proganjali.

 2. Proslav ćirilično

  Englezi, najpokvarenija i najgenocidnija nacija!

 3. Blajbi

  I ja mislim od pocetka da je JEDAN OD CILJEVA kampanje protiv Rusije da se ne dozvoli održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

 4. Ena

  U Engleskoj se ponovio isti scenario kao i u Sarajevu pred 1.svetski rat, gde je bilo namesteno ubistvo, kako bi zapoceli rat..Koji su to bednici.Sami su ubili rusa i njegovu kcerku. Morali su naci razlog da bi ostvarili svoje pokvarene ciljeve.Ali ostatak sveta zna da da su oni sami u krizi i da bi ih mocna i bogata Rusija spasila, kada bi i tu izazvali rat kao i kod mnogih drugih zemala u svetu…Iscrpili bi gas, naftu, metale minerale zlato drvo… i sta sve ostalo.Ali zivi bili i cekali.Evropo zakoci, Rusiju i Tursku ne budes pokorila.

 5. B

  Zapad ne moze da zivi bez neprijatelja. Kod svojih gradjana mora konstantno da odrzava psihozu „opsednute tvrdjave“. Jeretici, Saraceni, Jevreji, Turci i sada Rusi su samo neki od brojnih neprijatelja za koje je Zapad umislio da mu rade o glavi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike