U trendu

Hamnei: Trampov politički trik neće obmanuti Iran

TEHERAN – Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da Teheran neće biti „obmanut“ ponudom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore i da neće odustati od svog raketnog programa.

„Američki predsednik je nedavno izjavio da Iran može postići razvoj sa svojim sadašnjim liderima. To znači da oni ne traže promenu režima .., ali taj politički trik neće prevariti iransko rukovodstvo i iranski narod“, rekao je Hamnei na ceremoniji povodom 30. godišnjice smrti ajatolaha Ruholaha Homeinija, osnivača Islamske Republike Iran, navodi Rojters.

„Amerika neće moći da oduzme Iranu njegovu raketnu moć“, poručio je iranski vrhovni verski vođa u govoru koji je prenosila državna televizija.

On je dodao i da će njegova zemlja nastaviti da se opire ekonomskom i političkom pritisku koji SAD vrše na Iran i pri tom je naglasio da takav „otpor ima cenu, ali da je trošak predaje neprijatelju neuporedivo veći „, navodi AP.

Prošle godine, SAD su se povukle iz nuklearnog sporazuma između Irana i svetskih sila i ponovo uvele sankcije ovoj zemlji.
Američki državni sekretar Majk Pompeo nedavno je izjavio da su SAD spremne da razgovaraju sa Iranom „bez ikakvih preduslova“ , na šta je Iran uzvratio da se SAD moraju prvo vratiti na već postignute sporazume, podseća agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.