U trendu

Hamnei: Trovanje iranskih učenica poslednjih meseci je neoprostiv zločin

TEHERAN – Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da je trovanje iranskih učenica poslednjih meseci neoprostiv zločin i da počinioci treba da budu strogo kažnjeni.
„Vlasti treba ozbiljno da se pozabave pitanjem trovanja učenica. Ovo je neoprostiv zločin… počinioce ovog zločina treba strogo kazniti“, rekao je Hamnei, izvestili su iranski državni mediji, a preneo je Rojters.
Predsednik Irana Ebrahim Raisi izdao je u nedelju naređenje da se što pre reše slučajevi trovanja učenica širom zemlje, naglašavajući da je nova neprijateljska zavera „nehuman zločin“.

Govoreći na sastanku državnog vrha, iranski predsednik se osvrnuo na izveštaj ministra obaveštajnih službi i istraživanja o trovanju velikog broja učenica u različitim iranskim gradovima, prenela je IRNA.

Slučajevi masovnog trovanja učenica u školama u Iranu od 30. novembra prošle godine sve više privlače pažnju javnosti.

Više od hiljadu učenica otrovano je u proteklih 100 dana u nekoliko iranskih pokrajina.

Poslednji slučaj zabeležen je u gradu Orumijehu, gde je nekoliko stotina učenica otrovano u internatu, navedeno je u izveštaju agencije IRNA.

Kako se navodi, veliki broj učenica od ukupno 450, koliko ih boravi u domu, otrovane su gasom čiji sadržaj još nije utvrđen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.