najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Han: Srbija umešno rešava izbegličku krizu

Evropski komesar Johanes Han je uoči sutrašnje posete Beogradu poručio da “Srbija umešno i prilikama prilagođeno rešava izbegličku krizu” i potvrdio da će Evropska unija Srbiji i Makedoniji dati 17 miliona evra za prevazilaženje te krize.

Kako je saopštila Evropska komisija (EK) u Briselu, komesar za susedstvo i proširivanje EU dolazi u Beograd da sa srpskim visokim zvaničnicima “razgovara o tekućoj izbegličkoj krizi i izrazi solidarnost EU sa Srbijom”.

Portparolka EK Mina Andrejeva danas je rekla da će Han sa srpskim vlastima razgovarati i kako zajednički s hrvatskom vladom rešiti problema hrvatske blokade srpske granice.

Ona je dodala da Komisija proverava da li Hrvatska krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU i Srbije.

Han je u poruci pred dolazak u Beograd naglasio da “Srbija obezbeđuje pristojne životne uslove izbeglicama u skladu s međunarodnim normama” i predočio da je “EU uz Srbiju u ovoj sveevropskoj krizi koja može biti prevaziđena samo uz zajednički pristup”.

U saopštenju Evropske komisije navedeno da će se Han u Beogradu sastati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom za rad Aleksandrom Vulinom i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Han će se susresti i sa predstavnicima srpskih nevladinih organizacija i posetiti centar za pomoć izbeglicama u Šidu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike