U trendu

Haos u Tirani: Antivladin protest prerastao u obračun policije i demonstranata (video)

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata, javili su mediji na albanskom jeziku.

Kako je preneo portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mere obezbeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbeđenja sedišta vlade.

Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsednik Salji Beriša simbolično su seli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.

Meta pozvao opoziciju i policiju na uzdržanost

Predsednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, preneo je portal ABCnjuz.

„Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju“, poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti, isprovocirani velikim brojem pripadnika policije oko sedišta vlade, bacili molotovljev koktel, a onda pokušali i da razvale vrata.

Policija ih je u tome sprečila.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Znači Srbi misle da je Vučić izdajnik, i Albanci misle da je Tači izdajnik

  2. AA ( americki alah)

    ocekujem zapadno saopstenje i osudu Rusije, koja je eto organizaovala horde huligana da svrgne legitimnu vlast. Horde huliganske haraju aljbanijom francuskom, engleskom, spanijom, a ponizen demokrsatski narod protestuje Venecuelom, Srbijom, iranom…..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike