U trendu

Haris: Putin ne pokazuje volju za diplomatsko angažovanje

BUKUREŠT – Predsednik Rusije Vladimir Putin ne pokazuje volju za diplomatsko angažovanje, izjavila je danas potpredsednica SAD Kamala Haris tokom posete Rumuniji.

Haris je odala priznanje Rumuniji što je primila hiljade ljudi koji beže od sukoba u susednoj Ukrajini i rekla da Vašington stalno procenjuje nivoe podrške svojim saveznicima u NATO u skladu sa dinamičnom situacijom na terenu, preneo je Rojters.

„Iz svega što znamo i čemu smo bili svedoci, Putin ne pokazuje znake da želi da se bavi ozbiljnom diplomatijom“, rekla je Haris na konferenciji za novinare sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom.

Njena poseta Bukureštu usledila je dan nakon što razgovori između ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije nisu uspeli da dovedu do pauze u sukobu.

Upitana da li Vašington namerava da poveća broj trupa u Rumuniji, Haris je rekla da će svakodnevno procenjivati potrebe koje treba da održe stabilnost u tom regionu.

Johanis je kazao da je tokom razgovora sa Haris istakao potrebu da se borbena grupa NATO u Rumuniji učini operativnom što je pre moguće.

Haris je boravila u Bukureštu u okviru trodnevne posete istočnoj Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.