HDZ demantuje N1 o Vučićevom govoru u saboru, izvinjenje TV

ZAGREB – Hrvatska demokratska zajednica demantovala je danas navode N1 televizije da će srpski predsednik Aleksandar Vučić održati govor u Hrvatskom saboru.

„Vezano za ponovno širenje laži i dezinformacija oko održavanja Kongresa EPP-a u Zagrebu, naglašavamo da Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sednici Predsedništva i Političke skupštine EPP-a 19. novembra koja će biti održana u prostorijama Hrvatskog sabora – kako se to navodi na portalu N1 televizije“, stoji u saopštenju koje je potpisao porparol vladajuće hrvatske HDZ Zoltan Kabok.

U saopštenju HDZ-a objavljenom na njihovom zvaničnom sajtuse ističe se da se u delu javnosti, svesno ili ne, brkaju Kongres EPP-a i Politička skupština EPP-a, odnosno zagrebačka Arena i Hrvatski sabor, kao mesta održavanja ta dva događaja.

Podseća se da će se, kako je već više puta naglašeno, Izborni kongres Evropske narodne stranke, na kojem će učestvovati preko 2.000 delegata, održati 20. i 21. novembra u Areni u Zagrebu.

Zagrebačka N1 televizija se nakon toga izvinila svojim gledaocima i čitaocima portala zbog, kako su naveli, nenamerne greške.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.