U trendu

HDZ ponovo kritikuje Milaonovića: Karijes sa Pantovcaka, heroj u ruskim medijima

ZAGREB – Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) prozvala je ponovo danas predsednika Zorana Milanovića, zbog čestog citiranja njegovih izjava u ruskim medijima.

U najnovijoj objavi pod naslovom „Iz Rusije s ljubavlju“, HDZ je na svom Fejsbuk profilu objavio naslove tekstova o Milanoviću u ruskim medijima o ratu u Ukrajini, uz poruku:

„Karijes s Pantovčaka opet je heroj u ruskim režimskim medijima. Kako i ne bi hvalili i slavili Zorana ‘Lex Perković’ Milanovića kada pođednako kao Kremlj vređa Nemačku i osuđuje je zbog isporuke borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini, kada gorljivo širi teze koje je već izrekao Putinov glasnogovornik Peskov. Obojica najavljuju da će ti tenkovi ‘izgoreti’, a čovečanstvu prete – kako bi se zaustavilo slanje pomoći Ukrajini – ‘novim svetskim (nuklearnim) ratom'“.

HDZ tvrdi da Milanović „želi Hrvatsku u ruskom svetu“.

„Pritom Milanović očito mrske mu Njemce podseća ‘da su već pokušali da ratuju s Rusijom’, aludirajući na Hitlera – slično kao kada je Ukrajincima podmetao ‘nacizam’ zato što ne pristaju biti porobljeni. Tvrdi i da će isporuka nemačkih i američkih tenkova ‘samo produžiti sukob’ (hm, sukob, ne agresija ili invazija). U prevodu – traži da Kijev kapitulira!“, navode iz HDZ.

Tvrde da Milanović već sada sasvim otvoreno radi u interesu ruske agresije i Putinovog nedemokratskog režima, a protiv Ukrajine i Evrope koju je, kako navode, opet obasuo uvredama i Zapada.

„Želi Hrvatsku u ‘ruskom svetu’. Ali ne brinite: i dalje će ga podržavati Grbin & Grmoja, i dalje će tvrditi da u njegovim izjavama ‘ne vide ništa sporno“, piše u objavi HDZ-a.

Milanović je juče izjavio da, ako se Amerika i Rusija ne dogovore, to, kazao je, nije na vidiku, rat u Ukrajini se neće zaustaviti.

„Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto“, rekao je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar