Hongkong: Karantin povećan na tri nedelje zbog novog soja

HONGKONG – Hongkong je produžio obavezan karantin sa sedam dana na 21 dan za sve posetioce koji dolaze van Kine i ta odluka je stupila na snagu danas, sa ciljem da se spreči širenje mutiranog, visokozaraznog tipa virusa.

Vlasti su takođe zabranile ulaz u Hongkong svim ljudima koji su boravili u Južnoj Africi u prethodne tri nedelje, preneo je Rojters.

Hongkong je već zabranio letove iz Velike Britanije, a gradske vlasti su u sredu saopštile da dva studenta koja su se vratila sa Ostrva su najverovatnije zaražena novim sojem kovida 19.

U današnjem saopštenju, vlasti su rekli da će ljudi koji su boravili van Kine u prethodne tri nedelje, moraće da ostanu 21 dan u karantinu u specijalnim hotelima napravljenim za tu svrhu.

„U skladu sa dramatičnom promenom situacije u svetu, koju je izazvao novi soj kovida 19, prinuđeni smo da uvedemo mere odmah. Moramo da učinimo sve da nam nijedan slučaj ne prođe ispod radara, čak i u retkim slučajevima gde inkubacija traje 14 dana“, rekao je portparol vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.