U trendu

HR: Istrazni zatvor krijumcarima kokaina, oruzja i migranata

ZAGREB – Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je sinoć istražni zatvor za svih 10 članova zločinackog udruženja koje se sumnjiči za šverc južnoameričkog kokaina, likvidaciju Milana Milovca, „desne ruke“ Darka Šarica i za šverc vojnog oružja i migranata.

Istražni sudija je, na predlog Uskoka, odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a za dva okrivljena, kojima se stavlja na teret ubistvo Milovca, određen je istražni zatvor i zbog posebnih okolnosti krivičnog dela za koje je zaprećena kazna dugotrajnog zatvora, saznaje agencija Hina iz izvora bliskih istrazi.

Zamenica direktora Uskoka Željka Panza Ostrogonac precizirala je da je istragom u dva odvojena predmeta obuhvaćeno šest kriminalnih grupa.

Dodala je da se rezultati njihovog kriminalnog delovanja „mere u gabaritima količina droga koje premašuju stotine kilograma kokaina“.

Pripadnici 10-očlane grupe sumnjice se za šverc najmanje 609 kilograma kokaina.

Pojedini pripadnici te grupe sumnjiče se i za šverc automatskog oružja, granata, plastičnog eksploziva i pištolja iz BiH u Francusku i za krijumčarenje 17 migranata iz Hrvatske u Sloveniju, navodi Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar