U trendu

HR parlament danas o opozivu ministra zdravlja Vili Beroša

ZAGREB – Na predlog 41 polanika opozicije, hrvatski parlament danas raspravlja o izglasavanju nepoverenja ministru zdravlja Vili Berušu, zbog niza problema, kao i neefikasnosti i netransparentnosti imunizacije i, kako se navodi u zahtevu, korupcije i krađe javnog novca u doba pandemije korone.

“Razlozi za opoziv svima su jasni – nagomilani dugovi u zdravstvu koji su doveli do toga da je bolnicama u jeku pandemije obustavljena isporuka lekova, ogromnih problema sa sistemom vakcinisanja, a doznali smo da postoje i indicije za pogodovanje pri izradi sistema na onlajn platformu ‘cijepi se“, rekao je ranije predsednik SDP-a Peđa Grbin.

Grbin tvrdi da Ministarstvo zdravstva “ne funkcioniše“ i da nema reformi.

„Beroš mora otići, ali njegov odlazak sam po sebi nije dovoljan i nakon njegovog odlaska svi zajedno moramo prionuti rešavanju nagomilanih problema u zdravstvenom sistemu“, rekao je Grbin, čija je stranka bila inicijator izglasavanja nepoverenja ministru zdravlja.

Vlada je odbila navode opozocije i poručila da nema osnova da se Berošu izglasa nepoverenje i palamentu je predložila da odbije predlog da se glasa o nepoverenju ministru Berošu, prenelis u hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.