U trendu

HR: Policajci udaljeni s duznosti zbog nasilja nad migrantima

ZAGREB – Prvostepeni disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stepenu kaznu uslovnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca, koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, saopsteno je danas iz MUP-a Hrvatske.

Uslovni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok u okviru kojeg ne smeju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline, ali odluka još nije konačna jer sve stranke u postupku imaju pravo na žalbu drugostepenom disciplinskom sudu u sedištu Ministarstva, prenosi Hina.

Trojica policajaca još se neće moći vratiti na posao jer su pocetkom oktobra, kad se u javnosti doznalo za taj slucaj, udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

S dužnosti su udaljeni 8. oktobra i protiv njih pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u medijima objavljen snimak na kojoj maskirane osobe odevene u delove policijske uniforme tuku migrante na granici s BiH.

Direktor policije Nikola Milina tada je izvestio da su trojica policajaca udaljeni s dužnosti i da protiv njih sledi disciplinski postupak, a nakon što je radna grupa otkrila da su na snimku službenici interventne policije.

Njihovo ponašanje ocenio je kao težu povredu službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Tada je utvrđeno da je reč o trojici policajaca koji su „postupali“ u radno vreme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane uniforme, kazao je Milina.

Vezano uz navedeni događaj sprovode se i uviđaji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar