U trendu

HR policija uhapsila dve osobe zbog krijumčarenja osoba sa KiM

VINKOVCI – Dve osobe, jedan državljanin Srbije i jedna osoba sa Kosova i Metohije,starosti 50 i 60 godina uhapšene su nakon što je hrvatska policija u utorak uz državnu granicu sa Srbijom pronašla sedam osoba sa Kosova i Metohije među kojima i četvoro dece.

Kako je danas saopšteno iz policije vukovarsko-sremske, granični policajci su na graničnom prelazu Tovarnik zaustavili automobil koji je vozio 50-godišnji državljanin Srbije, pod sumnjom da je preko granice prevezao osam osoba sa tzv. Kosova.

Reč je o 29-godišnjoj ženi, dvojici muškaraca starosti od 25 i 27 godina, kao i četvoro dece, kojima je omoguciio da nedozvoljeno pređu granicu.

Policija je 50-godišnjaka i 60-godišnjaka privela zbog sumnje da su počinili krivično delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma.

Osobe sa tzv. Kosova su, navodi se, u skladu sa zakonskim propisima izrazili nameru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.