U trendu

HR: Privedena žena koja je pretila članovima kriznog štaba

PULA – Pulska policija privela je 61- godišnjakinju iz Pule koja je SMS porukama pretila smrću članovima nacionalnog Štaba civilne zaštite i predsedniku Vlade, a istražni sudija je osumnjičenoj nakon ispitivanja odredio istražni zatvor, izvestila je danas Policijska uprava istarska.

Puljanki, za koju je policija utvrdila da je počinila četiri krivična dela pretnje, sudija je nakon ispitivanja odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Policijski službenici utvrdili su da je 17. novembra žena uputila preteću SMS poruku na broj mobilnog jednog clana hrvatskog Štaba civilne zaštite RH.

Tokom kriminalistickog istraživanja je utvrdeno da je osim te preteće poruke osumnjičena Puljanka nezadovoljna odlukama nacionalnog Štaba civilne zaštite od 1. oktobra do 5. novembra poslala tri poruke koje su, prema navodima policije, „kod članova štaba izazvale veliku uznemirenost i strah za njihovu ličnu sigurnost“.

Osumnjičena je u popodnevnim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz krivičnu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom tužilaštvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar