U trendu

HRT: Đukanović u sredu u službenoj poseti HR

ZAGREB – Crnogorski predsednik Milo Đukanović boraviće naredne sedmice u službenoj poseti Zagrebu na poziv hrvatskog kolege Zorana Milanovića, preneo je hrvatski Javni servis HRT.

Pozivajući se na izvore iz Milanovićevog kabineta ovaj medij je javio da će Đukanović u Zagreb stići u sredu 16. septembra, a osim sa Milanovićem, sastaće se sa premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Milanović je u poseti Crnoj Gori boravio prošle godine.

HRT podseća da ova poseta Đukanovića Hrvatskoj dolazi desetak dana nakon nemira na Cetinju povodom ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, uprkos, kako navode, protivljenju nekoliko hiljada demonstranata koji su dva dana držali blokiran put prema tom gradu.

Srbiju je, navodi se, optužio za ponižavanje Crne Gore i sprovođenje ekspanzionističke politike u regionu.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je sa druge strane optužio Đukanovića da je glavni inicijator protesta na Cetinju.

Inače, deo hrvatskih medija tokom protesta na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita SPC nije štedeo reči za napade na Srbiju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, ne skrivajući podršku Đukanoviću.

Najdalje je, ipak, otišao admiral Davor Domazet Lošo koji je Srbe uporedio sa psima.

„Srbi mrze sve. Oni su narod mržnje. Nema u njihovoj duhovnosti ono što Hrist uči. Kod njih je to proforma. U najveću svetinju ti dodeš crnogorskog naroda… Ti ne možeš doći na silu tamo…“, rekao je, između ostalog Lošo u emisiji jednog hrvatskog radija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.