U trendu

Hrvatska pejzažima Norveške promoviše svoj turizam

ZAGREB – Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je povodom meseca turizma objavila promotivni spot u kojem su umesto hrvatski pejzaži Norvevške, a Kristijan Stančić, direktor ove zajednice kaže da ne treba oko toga praviti buku.

On je za zagrebačku N1 tv. komentarisao reklamni video o prirodnim lepotama Hrvatske, u kojem su objavljeni prizori iz Norveške, a koji je izazvao veliku buru na društvenim mrežama.

“Video sam informacije na portalu, dao sam nalog i zadatak svojim saradnicima da ispitaju o čemu se radi jer smo svi trenutno okupirani Danima hrvatskog turizma, a kad dobijemo odgovor od agencije koja je radila promotivne spotove za Hrvatsku turističku zajednicu, objavit ćemo ga“, rekao je.

Misli da ne treba praviti buku ako se, kako kaže, potkrala greška.

„Najvažnije su uspešne brojke ove turističke sezone”, rekao je Stančić.

Promotivni video objavljen je pre devet dana i traje pola minuta a, kako prenosi hrvatski portal Index, u 26. sekndi prikazana je vožnja vozom kroz šumu koja se, sudeći po videu objavljenom na servisu Shutterstock, nalazi u Oslu.

Norveški idilični krajolik i zelena šuma kroz koju se proteže pruga u videu prikazani su kao hrvatski, piše portal i dodaje da se pritom s leve strane snimka vide potočić i kuća u šumi, a na kraju je prikazana devojka koja gleda kroz prozor i uživa u šumskom pejzažu.

Index je tim povodom uputio pitanje nadležnom ministarstvu, a odgovor će objaviti kada ga budu dobili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.