U trendu

Hrvatski logoraši u BiH o licemerju Džaferovića

ZAGREB/SARAJEVO – Hrvatsko udruženje logora iz BiH ocenilo je licemernim današnje učešće bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića u Koloni sećanja u Vukovaru, jer je, kako navode, samo dan ranije negirao zločine koje je „bošnjačka Armija BiH počinila nad tamošnjim Hrvatima“.

Iz ovog udruženja kažu da je Džaferović imao dovoljno drskosti da nakon toga ode u Vukovar.

„Kao članovi Hrvatskog udruženja logoraša Domovinskog rata u BiH najoštrije osuđujemo licemernu i zlu izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića“, saopšteno je iz ovog udruženja.

Džaferović je ranije danas u Vukovaru izjavio da je u tom gradu počinjen „masovni varvarski zločin tokom srpske agresije“, koji je, kako je rekao, „kulminirao genocidom u srebrenici“.

Dan ranije Džaferović je na obeležavanju osnivanja 4. Korpusa tzv. Armije BiH u Jablanici kazao kako iza te vojske nisu ostale grobnice ni logori, poštovana su ljudska prava svih, očuvani su svi kulturno istorijski, verski objekti i spomenici.

Hrvatski logoraši iz BiH naveli su da je odlaskom u Vukovar, bošnjački član BiH Predsedništva „uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mesto“, preneo je hrvatski portal 24sata.

Logoraši ističu da je bošnjačka Armija BiH za vreme rata uspostavila 331 logor i zatočenički centar za Hrvate na području Bosne i Hercegovine.

Kroz te logore prošlo je 14.500 Hrvata. Hrvati su u njima zlostavljani na izuzetno okrutan način, naveli su.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar