U trendu

HRZ ima većinu; Nema ništa od prizivanja vanrednih izbora

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, da HDZ ima stabilnu većinu u parlamentu i da se u okolnostima, kada je svet u najvećoj krizi sa vanrednim izborima može igrati samo neko ko, kako kaže, nema nikakvu odgovornost.

„Od sredine 2024. do sredine 2025. biće održana četiri izborna procesa – evropski, parlamentarni, predsednički i lokalni. Nema vanrednih izbora. Nemam pojma ko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu ‘biće sada, u jesen’, to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovnim rokovima“, rekao je Plenković gostujući u emisiji HRT-a „A sada vlada“.

Plenković je rekao da u ovakvim okolnostima, kada je sviet u najvećoj krizi u poslednje tri godine, koju, kako kaže, uopšte nismo poznavali od svetskih ratova, igrati se s vanrednim izborima može samo neko ko nema nikakvu odgovornost.

Tvrdi da su u HDZ-u veoma zadovoljni s anketama i sa stepenom poverenja“ koji imaju u sedmoj godini mandata, ističući da su čvrsto usidreni na desnom centru „odakle se neće maknuti“.

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politiku vlade ima stabilnu većinu, te da stoga nema ništa od prizivanja vanrednih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.