U trendu

I Đulijalini meta u krivičnoj istrazi protiv Trampa

VAŠINGTON – Advokatima Rudija Đulijanija, licnog advokata bivšeg predsednika Donalda Trampa koji mu je pomogao u osporavanju izbornih rezultata 2020. godine, rečeno je da je Đulijani meta u krivicnoj istrazi koja ispituje pokušaje Trampa i njegovih saveznika da ponište izbore, objavio je danas Njujork tajms.

Đulijani je trebalo da se pojavi u sredu pred porotom koja istražuje slučaj, nakon što mu je sudija naložio da se povinuje sudskom pozivu, prenosi Rojters.

Njegov advokat Robert Kostelo rekao je da su ga tužioci iz kancelarije okružnog tužioca okruga Fulton u Džordžiji, koja nadgleda istragu, obavestili da je Đulijani meta.

Kostelo je komentarisao da se tužioci „varaju ako očekuju da će Đulijani govoriti o razgovorima sa Trampom“, preneo je Tajms, sugerišeći mogućnost da bi Đulijani mogao da iskoristi privilegiju poverljivosti između advokata i klijenta i da odbije da odgovara na pitanja o njegovim privatnim poslovima sa Trampom.

Rojters podseća da se Đulijani pojavio pred državnim zakonodavcima u decembru 2020. ponavljajući teorije zavere o ukradenim glasačkim listićima i pozivajući ih da ne potvrde pobedu demokratskog predsednika Džozefa Bajdena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.