U trendu

I treća žrtva požara u hotelu u centru Praga

Tragični bilans požara u hotelu u Pragu porastao je na tri osobe, pošto je tokom noći preminuo jedan od petoro teško povredjenih a stanje još jednog povredjenog je kritično, kazao je Češkom radiju portparol Opšte fakultetske bolnice u Pragu Mihal Šnajder.
„Primili smo četiri pacijenta, dva lakše i dva teže povredjena, jedan pacijent je tokom noći preminuo, drugome je ugrožen život“, kazao je danas Šnajder.
Požar je izbio u hotelu Jurostars David blizu Vltave i Narodnog pozorišta u subotu uveče i u njemu su gorela dva sprata.
Dve osobe poginule su još pre dolaska vatrogasaca, dok je jedan od povredjenih preminuo u nedelju u bolnici. U požaru je povredjeno devet ljudi, od toga petoro teže, ekipe hitne pomoći su morale da oživljavaju četiri osobe na licu mesta, a medju povredjenima su i dvojica vatrogasaca koji su propali kroz pod u plamenu na niži sprat.
„Vatrogasci su iz zadimljenih prostora hotela izveli i evakuisali 34 osobe“, kazao je portparol praških vatrogasaca Martin Kavka.
Prema prvim nezvaničnim informacijama požar je izbio u prizemlju zbog kvara klima uredjaja, vatrogasci su bili na mestu za tri minuta a postepeno je zbog jačine požara na mesto pozvano 17 vatrogasnih ekipa koje su uspele za tri sata da ugase požar a nakon ponoći je istragu mogla da počne policija.
Evakuisani gosti hotela, mahom strani turisti, prenoćili su u drugom hotelu istog vlasnika, takodje u centru Praga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.