U trendu

ID napala policiju, 4 napadača ubijena , 3 u bekstvu (video)

Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da su nakon napada na policiju u prestonici Groznom i pucnjave koja je usledila ubijena četiri „bandita“ i dvojica ranjena, prenosi danas AFP, a agencija TAS S, pozivajući se na saznanja iz čečenske policije, navodi da se radi o pripadnicima Islamske države od kojih su trojica uspela da pobegnu.

Kadirov je ruskim agencijama kazao da je „grupa naoružanih ljudi“ sinoć napala policajca i ukrala mu automobil, da bi potom snage bezbednosti blokirale Grozni i zapucale na napadače.

„Vatra je uzvraćena i banditi su neutralisani. Dvojica su odvedena u bolnicu, a četvorica su uništena“, rekao je Kadirov i dodao da niko od policajaca nije stradao.

TAS S prenosi navode izvora iz čecenske policije koji je otkrio da se traga za „trojicom bandita, starih između 18 i 20 godina“.

„Koliko je nama poznato, oni su odranije pristupili ogranku Islamske države. Kriminalci možda kod sebe imaju oružje“, rekao je ovaj izvor.

https://www.youtube.com/watch?v=8N0gL9iWtSw

AFP podseća da je Rusija tokom dve decenije vodila dva rata protiv separatista u Čečeniji, ocenjujući da je region u velikoj meri postao miran pod čeličnom vlašću Kadirova.

Agencija navodi da se islamski pobunjenici i dalje bore protiv vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar