U trendu

Identifikovan ubica francuskog policajca

Osumnjičeni ubica policajca sinoć nedaleko od Pariza identifikovan je kao 25-godišnji Larosi Abala, saznaje se jutros iz izvora bliskih istrazi.

Abala je 2013. godine osudjen zbog povezanosti sa džihadističkom organizacijom koja operiše izmedju Francuske i Pakistana.

Osudjen je na tri godina zatvora, od čega šest meseci uslovno, za „zaveru i udruživanje u cilju terorističkih napada“, navodi se iz istih izvora.

Muškarac je rodjen u Mant-la-Žoliju, oko 60 kilometara zapadno od Pariza.

Pretres njegove kuće je u toku.

Abala se sumnjiči da je sinoć hladnim oružjem ubio policijskog zvaničnika ispred njegove kuće u Manjanvilu, nedaleko od Pariza, a on sam ubijen je u policijskoj akciji koja je usledila. Posle akcije, u kući je pronadjeno i telo stradale partnerke policajca, kao i jedan nepovredjeni trogodišnji dečak.  

Očevici su rekli da je Abala vikao „Alahu Akbar“ (Alah je veliki) prilikom napada.

Agencija Amak, bliska džihadisitma, javila je jutros da je „borac Islamske države ubio hladnim oružjem zvaničnika policije i njegovu suprugu“.

Tužilaštvo je otvorilo istragu, a u toku je i vanredni sastanak francuskog predsednika Fransoa Olanda, premijera Manuela Valsa, ministra unutrašnjih poslova Bernara Kazneva i ministar pravde Žan-Žak Irvoa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.