U trendu

Ifop: Makron pobeđuje u drugom krugu sa 51 odsto glasova

PARIZ – Podaci ankete agencije Ifop o namerama glasača u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj za televiziju TF1 pokazala je da će francuski predsednik Emanuel Makron pobediti u drugom krugu izbora 24. aprila sa 51 odsto glasova.

Marin Le Pen bi trebalo da osvoji 49 odsto glasova.

Agencija Rojters je prethodno javila da prema prvim preliminarnim poluzvaničnim rezultatima izbora za predsednika Francuske na osnovu 20 miliona prebrojanih glasova, koji ne predstavljaju reprezentativni uzorak u velikm gradovima, Marin Le Pen vodi sa 27,8 odsto osvojenih glasova, dok Emanuel Makron ima podršku 26,2 odsto glasača.

I francuska televizija BFM koja prati rezultate uživo u jednom trenutku je na svom sajtu imala informaciju da Le Pen vodi za gotovo tri odsto glasova u odnosu na Makrona, dok prema trenutnim podacima na BFM Makron ima 30,18, a Le Pen 27,09 procenata.

Rojters je izvestio da je zavisno od agencije, Makron osvojio između 28,1 i 29,5 odsto glasova u prvoj rundi, dok je Le Pen osvojila između 23,3 i 24,4 odsto, pokazali su preliminarni podaci agencija Ifop, Opinion vej, Elab i Ipsos, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.