Ikić: Nema povređenih u Sisku, šteta nije velika

SISAK – Nema povređenih u jutrošnjem potresu koji je pogodio Sisak, a ni materijalna šteta nije velika, saopštila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„Dobro je da nema povređenih i da je, za sada, materijalna šteta još uvek na nivou da ne moramo da budemo zabrinuti“, rekla je Ikić Baniček za HRT.

Potvrdila je da nadležne službe primaju pozive uznemirenih građana koji prijavljuju materijalne štete, da su vatrogasci od ranog jutra na terenu.

Rekla je da su, za sada, u samo jednoj situaciji građani zatražili da im se obezbedi smeštaj, što je, dodala je, i učiniti.

Na području Siska oštećeno je nekoliko krovova, fasada i dimnjaka, rekao je načelnik Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

Još smo u fazi prikupljanja podataka i obilaska terena, s obzirom na to da je epicentar potresa bio na području Petrinje, rekao je Rosavec i najavio da se uskoro može očekivati kompletnija slika posledica koje je ostavio potres koji se, osim u Sisku i Petrinji, osetio i u Zagrebu.

U Sisak i Petrinju se očekuje dolazak državnog vrha.

Službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo prate kvalitet vode za piće, s obzirom na dojave da je voda, posebno u bunarima, zamućena.

Ni u Petrinji za sada, nema podataka o povređenima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.