U trendu

Incident u saboru nema veze sa parlamentarizmom

ZAGREB – Poslanik u hrvatskom saboru Bojan Glavašić, koji je bio svedok današnjeg sukoba kolega Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića i sprečio ih da se fizički obračunaju, izjavio je da se stidi scene kojoj je prisustvovao i da to nema veze sa parlamentarizmom.

„Nakon ovog svega, građankama i građanima RH mogu samo reći da to nije normalno, da nisu svi zastupnici takvi i ispričati se svima zbog teškog susramlja kojeg osjećam nakon ovakve scene danas“, rekao je Glavašević novinarima.

Na pitanje kako je tačno izgledao taj prizor, odgovorio je: „Znate kako izgledaju dva čoveka pre nego što će se potući.“

Iako Zekanović tvrdi da su ga napala petorica članova saborskog kluba Mosta, Glavašević kaže da je to bilo „jedan na jedan“.

Prepričavajući događaje koji su prethodili sukobu, Glavašević je potvrdio da je Zekanović mnoge vređao.

“Kolega Zekanović je unutra bio izrazito uznemiren.. Mislim da je to išlo preko svakog razumljivog okvira, čak i ostrašćenog, s obzirom na temu. Prvo je vređao koleginicu Peović, onda Nina Raspudića, a onda i svakog drugog ko mu se našao u dometu. Pri izlasku je još sipao uvrede i onda se našao u bliskom klinču s Mirom Buljem”, rekao je Glavašević, preneli su hrvatski mediji.

Razdvojio ih je tako što je, kako kaže, odgurnuo jednog od drugog.

Do incidenta je došlo kada je predsedavajući Antikorupcijskog veća Miro Bulj izbacio Zekanovića iz sale zbog čestih upadica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.