U trendu

Indija suzbija ilegalnu imigraciju nakon tragedije u Kanadi

MUMBAJ – Indijska policija uhapsila je šest osoba u sklopu akcije suzbijanja ilegalne imigracije, a nakon što su četiri indijska državljanina pronađena smrznuta u blizini granice između Sjedinjenih Država i Kanade prošle nedelje, saopštili su danas indijski zvaničnici.

Stotine Indijaca, uglavnom iz zapadnih država Pandžaba i Gudžarata, pokušavaju da pređu granicu SAD i Kanade svake godine, boreći se sa teškim vremenskim uslovima u potrazi za boljim životom i mogućnostima za posao na Zapadu, prenosi agencija Rojters.

Policija u Gudžaratu je, u vezi sa ovim slučajem, saopštila da je identifikovala četiri indijska državljanina koji pripadaju jednoj porodici, nakon što su agencije za sprovođenje zakona na granici poslale fotografije njihovih pasoša i drugih stvari.

“Sada pokušavamo da uhvatimo trgovce ljudima koji su uspeli da ovu porodicu i druge ljude pošalju ilegalnim kanalima u inostranstvo”, izjavio je policijski zvaničnik A.K. Jala u gradu Gandhinagaru.

On je dodao i da je šest lica koje je policija privela rukovodilo jednom turističkom kompanijom.

Američke vlasti optužile su jednog Amerikanca za trgovinu ljudima nakon što su četiri osobe – muškarac, žena, beba i tinejdžer – pronađeni mrtvi u kanadskoj provinciji Manitoba, nekoliko metara severno od granice sa Minesotom.

Američki zvaničnici su saopštili da su se oni odvojili od grupe od 18 ljudi i da ih je verovatno zahvatila mećava, što je rezultiralo tragedijom koju je kanadski premijer DŽastin Trudo opisao kao “stravičnu”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.