U trendu

Indija: U razornoj oluji nastradalo najmanje 19 osoba

NJU DELHI – Indijska mornarica organizovala je danas opsežnu vazdušnu i pomorsku spasilačku misiju u potrazi za nestalim naftnim radnicima i članovima posade teretnog broda koji je potonuo nakon snažnog ciklona na zapadu zemlje u kome je nastradalo najmanje 19 ljudi.

Portparol mornarice je saopštio da pet brodova podržanih avionima pretražuje mesto potonuća tegljača „P305“ u naftnom polju „Bombaj Haj“ u potrazi za 81 osobom koje se vode kao nestali, prenosi Rojters.

Oko 180 onih koji su se nalazili na brodu spašeno je iz vode dok je on danas tonuo pored Mumbajia, a uporedo se ulažu napori da se evakuiše posada zarobljena na drugoj barži koja se zbog oluje nasukala, dok spasiocima posao otežavaju talasi od preko šest metara, jaki vetrovi i slaba vidljivost, saopštila je indijska mornarica.

Razorna oluja Tauktai, najjača u poslednje dve decenije sa udarima vetra i do 210 kilometara na sat, koja je juče pogodila oblasti duž zapadne obale indijskog potkontinenta usmrtila je najmanje 19 ljudi, saopštile su vlasti.

Premijer države Gudžarat Vijai Rupani saopštio je da je zbog jakog nevremena više od 200 000 ljudi evakuisano, 160 državnih puteva uništeno, iščupano je oko 40.000 stabala i oštećeno nekoliko kuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.