U trendu

Influenserka i gejmerka osuđena na 116 godina zatvora, evo zbog čega (foto)

Influenserka i bivša gejmerka iz Brazila Šajen Viktorio, poznatija po svom nadimku shAy, osuđena je na 116 godina zatvora zbog internet prevare, piše brazilski „Universo Online“, a prenosi „Business Insider“.

View this post on Instagram

x1? 🤓

A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Dok se još bavila gejmingom, sarađivala je s jednom internet trgovinom koja je koristila njeno ime i lice kako bi prodavala svoje proizvode, a kupci naručene proizvode, koje su platili, nikada nisu dobili.

Šajen je bila jedna od najboljih igračica „Counter Strikea“, a profesionalnim igranjem bavila se 11 godina, od 2008. do prošle godine. Kada se povukla iz sveta igrica i postala je influensera.

View this post on Instagram

🍭🍦❤️📸 @viclauria.fotografia

A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Viktorio je najavila žalbu na presudu i povlačenje s društvenih mreža na neko vreme. Izjavila je da je za sve kriv njen bivši partner i istakla kako je on na sebe preuzeo punu odgovornost.

https://www.instagram.com/p/B9R1r6cJYY4/?utm_source=ig_embed

U Brazilu je maksimalna kazna zatvora 30 godina, a vrlo je verovatno da bivša gejmerica neće uopšte završiti iza zatvorskih rešetaka. Sve bi moglo završiti uslovnom kaznom.

Brazilska jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala počela je da istražuje slučaj prošle godine, kada je Šajen okončala svoju gejmersku karijeru. Razotkrile su je kompromitujuće e-mail poruke, a navodno je bila umešana i u otkrivanje bankovnih i poreznih tajni, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.