U trendu

Investitor iz Kuvajta najavio povlačenje iz Crne Gore

PODGORICA – Kuvajtski investitori koji je trebalo da izgrade turističke kompleks „Montrose” na hercegnovskom delu poluostrva Luštica obavestili su Vladu Crne Gore da se povlače iz ovog projekta za koji je ugovor potpisan još 2009.

To je na sednici vlade saopštio ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je detaljno obavestio vladu o dobijenom dopisu kompanije „Northstar“, kojim obaveštavaju vladu o raskidanju saradnje.

Ministar je rekao da je dopis zaprimljen bez prethodne najave, da je sredinom prošlog meseca Crna Gora tražila da se u direktnom kontaktu sagledaju problemi, kao i da je potom preko Ambasade zatražena komunikacija direktno sa investitorima koji su pozvani da dođu u Crnu Goru.

Damjanović je rekao da je Ministarstvo spremno da učini sve da bi zaštitilo interese Crne Gore, da se investicija realizuje transparentno i dodao da je krajnji rok 23. septembar.

Premijer Dritan Abazović je na javnoj sednici vlade rekao da treba preduzeti sve da se realizuje ova investicija koja jee, kako je rekao, ogromna za crnogorske prilike.

Ocenio je i da investitori odlaze iz Crne Gore zbog toga što je, kako je rekao, neko prethodno loše radio ugovore sa njima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.