U trendu

Iran poručio SAD, u „vašoj kući“ neko će da uzvrati

TEHERAN – Iran je na obeležavanju prve godišnjice ubistva komandanta Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija, u napadu koji su prošlog januara izvršile SAD dronom u Iraku, poručile da njegova smrt neće zaustaviti iranski otpor Sjedinjenim Državama, i da se to ubistvo neće zaboraviti.

General Ismail Gani, komandant Kudsa, dela elitne Revolucionarne garde Irana, koji je nasledio Sulejmanija rekao je danas da je Iran i dalje spreman da odgovori.

„U vašoj kući se može pojaviti neko ko će vam uzvratiti za zločin“, poručio je Gani u televizijskoj emisiji povodom obeležavanja godišnjice održane na Teheranskom univerzitetu, prenosi Rojters.

Predstavnici iranskih regionalnih saveznika i pokreta u Libanu, Iraku, Siriji, Jemenu i Gazi takođe su govorili na današnjem obeležavanju godišnjice.

Dva američka bombardera B-52 prečena su u sredu na Bliski istok u, kako su američki zvaničnici rekli, poruci odvraćanja Iranu uoči prve godišnjice.

„Ovakvi američki nestašluci neće odvratiti Kuds silu da nastavi putem otpora“, reagovao je iranski general Gani na ovaj potez SAD.

U četvrtak je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif optužio američkog predsednika Donalda Trampa da pokušava da izmisli izgovor za napad na Iran i rekao da će se Teheran braniti silom.

General Kasem Sulejmani ubiijen je 3. janura prošle godine, naon što su ga SAD optužile za napade iranske milicije na američke snage u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.