U trendu

Iran: Trupe SAD na bliskom istoku i zvanično teroristi

TEHERAN – Iranski parlament usvojio je danas velikom većinom zakon kojim se američke snage na Bliskom istoku označavaju kao terorističke, dan nakon što je američka oznaka terorizma za Iransku revolucionarnu gardu formalno stupila na snagu, javila je državna televizija.

Iranski ministar odbrane general Amir Hatami predstavio je zakon kojim se vlada ovlašćuje da odlučno reaguje na „terorističke akcije“ američkih snaga. Po njemu se od vlasti zahteva da koriste „pravne, političke i diplomatske“ mere kako bi neutralizovale američki potez, bez daljeg elaboriranja, prenosi AP.

Američki potez ima za cilj „da osujeti iranski uticaj“, i pokazuje da su dugogodišnje sankcije Amerike protiv Irana postale neefikasne, poručio je Hatami poslanicima.
Tokom debate, neki članovi parlamenta zahtevali su da se čitava američka vojska i snage bezbednosti proglase teroristima.
U TV izveštaju se navodi da je 204 poslanika odobrilo zakon, od 207 koji su bili prisutni na sednici u Parlamentu sa 290 mesta. Dva zakonodavca glasala su protiv zakona i jedan je bio uzdržan.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike