U trendu

Iranski mediji: IAEA bez pristupa snimcima iz postrojenja

TEHERAN – Iran je odlučio da Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) više neće imati pristup snimcima nadzornih kamera na njegovim nuklearnim lokacijama, prenosi Rojters pozivajučhi se na iranske državne medije.

Iranski “Preš TV” je javio i da njihovi dobro informisani izvor odbacuje izveštaje koji sugerišu da bi Iran mogao da preispita svoju odluku o ograničenjima pristupu IAEA.

Izveštaj koji još treba da potvrdi iranska vlada dolazi u trenutku kada se očekuje da generalni direktor IAEA Rafael Grosi poseti Teheran u nedelju kako bi razgovarao o zastoju iranskog nuklearnog sporazuma, saopštile su danas diplomate.

IAEA je saopštila ove nedelje da Iran nastavlja sa povećavanjem zaliha visoko obogaćenog uranijuma koji bi mogao da se koristi za proizvodnju nuklearnog oružja suprotno Sporazumu o iranskom nuklearnom programu iz 2015. godine koji je Teheran potpisao sa svetskim silama.

U tromesečnom izveštaju državama članicama, agencija UN je saopštila i da su njene aktivnosti kontrole ozbiljno narušene od februara, odbijanjem Irana da dozvoli inspektorima pristup opremi za praćenje IAEA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar