U trendu

Islamska država preuzela odgovornost za napade u Čečeniji

MOSKVA – Islamska država, iako bez neposrednih dokaza, preuzela je odgovornost za seriju napada na policijske ciljeve u Čečeniji.

Dva azilanta naoružana noževima pokušala su da upadnu u policijsku stanicu u Šaljinskom okrugu u Čečeniji i tom prilikom ranila dva policajca, saopštili su ruski istražitelji. Oba napadača su ubijena, objavila je agencija TAŠ, prenosi Rojters.

U odvojenom incidentu u kojem nije bilo povređenih, mlada žena koja je nosila ruksak raznela se u policijskoj stanici u selu Mesker-Jurt.

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, policija je otvorila vatru na vozača mercedesa koji je pokušao da pobegne od saobraćajne policije i prema izveštaju istražitelja, vozač je ubijen.

Od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, Moskva ratuje sa separatistima, uglavnom pripadnicima Muslimanske internacionalne republike, ali su ovakvi napadi bili relativno retki u Čečeniji.

Čečenski lider Ramazan Kadirov, koji je za vreme tih incidenata bio u poseti Saudijskoj Arabiji, rekao je da je situacija u zemlji mirna i da su ovi napadi organizovani kako bi zasenili muslimanski praznik Eid al-Adha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar