Isplivala tajna dokumenta FBI: Hitler se nije ubio, već…?

Američki FBI ispitao je informacije prema kojima nacistički vođa Adolf Hitler možda nije umro 30. aprila 1945, već je navodno pobegao u Argentinu podmornicom.

FBI je imao uvid u dokumenta sa kojih je skinuka oznaka poverljivosti, a koji svedoče o tome da je Hitler pobegao u Južnu Ameriku podmornicom po završteku Drugog svetskog rata, pet meseci nakon što se, kako kaže zvanična istorija, ubio u berlinskom bunkeru.

Dokumenta su datirana na 21. septembra 1945, dve nedelje pošto se Japan predao nakon što su SAD bacile atomske bombe, prenosi Miror.

Tokom godina počele su da kruže glasine da je nacistički vođa izgleda preživeo rat, a pojavile su se i informacije da živi u podnožju Anda.

FBI-jevi dosjei otkrivaju da je o tvrdnjama da je Hitler preživeo vođena istraga, pa su među dokumentima i brojna pisma između bivšeg direktora Jona Edgara Huvera i njegovih podređenih.

FBI je navodno informacije do kojih je došao preneo vojnoj obaveštajnoj službi.

U dokumentima se tvrdi da je nacistički lider stigao u Argentinu sa oko 50 ljudi za koje se veruje da su zvaničnici koji su pobegli iz Trećeg Rajha i članovi njihovih porodica. Navodi se da je bio lošeg zdravlja i da je patio od astme i čireva kada se iskrcao u Argentini.

Imenovano je šest argentinskih zvaničnika koji su navodno pomogli Hitleru da se smesti na ranču u podnožju Anda.

(Tanjug)

6 komentara
 1. Anonimni

  OTERASIMO SE „“TITOVČIĆA“ U SRBIJI! ################## JOŠ SE ČEKA DA DOZNAMO KO JE S V E TITO! ############################################# LUSTRACIJA ZLOČINA PROŠLOSTI JOSIPA BROZA I NJEGOVIH „TITOVČIĆA“ ! ##################### Dosta BRE „TITOVČIĆA“, ODSTRANIMO „TITOVČIĆE“ IZ SRBIJE , ONE KOJI SU NA VLASTI U , PRIVREDI , NAUCI, SANU, OBRAZOVANJU, JAVNIM SLUŽBAMA, VOJSCI, POLICIJI, …. ODUZMIMO IM IMOVINU I POLOŽAJE , PA NA „KOSOVO I METOHIJU“ , ################### TJ. „VOJNU KRAJINU KIM“

  1. Anonimni

   Zašto se ne potpisuješ debilu „anonimni“, ili se stvarno, kako kažu tvoje komšije, stidiš tvog oca i majke i svih preaka, pa se ovako cinično ispoljavaš… ovde si našao „utehu“ za tvoj promašeni život. Ja sam TITOVČIĆ, a ti pozdravi tvog komšiju Predraga, videćemo se uskoro.

 2. Anonimni

  JOŠ SE ČEKA DA DOZNAMO KO JE S V E TITO! ############################################# LUSTRACIJA ZLOČINA PROŠLOSTI JOSIPA BROZA I NJEGOVIH „TITOVČIĆA“ ! ##################### DOSTA NAM JE „TITOVČIĆA“ , OTERASIMO SE „“TITOVČIĆA“ U SRBIJI! ################# OTERASIMO SE „“TITOVČIĆA“ U SRBIJI!

 3. Anonimni

  JOŠ SE ČEKA DA DOZNAMO KO JE S V E TITO! ############################################# LUSTRACIJA ZLOČINA PROŠLOSTI JOSIPA BROZA I NJEGOVIH „TITOVČIĆA“ ! #####################

 4. Nenad

  I vi otkrili rupu na saksiji. To se odavno zna.

 5. Anonimni

  Naravno da se nije ubio. To su bile zvake za seljake.

Napišite komentar