U trendu

Istraga zbog presude u kojoj su Rokfeleri, Gejts i Soroš nazvani tvorcima korone

Iako je Svetska zdravstvena organizacija potvrdila da je virus korona životinjskog porekla, teorije zavere o kovidu 19 kao veštačkoj tvorevini još kruže. U Peruu je u toku istraga jer je sud obrazložio odugovlačenje jednog krivičnog postupka pandemijom navodeći da je za nju odgovorna „kriminalna elita koja dominira svetom“.

Vrhovni sud peruanskog regiona Ika istražuje presudu lokalnog suda kojom je obuhvaćena tvrdnja da su kreatori virusa korona mađarsko-američki filantrop Džordž Soroš, porodica Rokfeler i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts.

„Naložili smo preliminarnu istragu pred glavnim sudijama krivičnog žalbenog veća Činča i Piska kako bismo pribavili dokaze koji će pomoći u utvrđivanju prisustva ili odsustva navodnih prekršaja“, navedeno je na Fejsbuk nalogu Vrhovnog suda u Iki.

Istraga je pokrenuta zbog presude suda u Činči od 21. decembra 2020. godine kojom se potvrđuje odluka o opravdanju zahteva za produženje pritvora protiv optuženog. Sudije u procesu bili su Tito Gvido Galjegos, Luis Alberto Legija Loajasa i Toni Džangaraj Segura.

Deo teksta zaključka objavio je advokat za krivičnu odbranu Migel Perez Arojo na svom Fejsbuku.

Prema jednoj od ideja zaključka, kovid 19 je izum „svetskih kriminalnih elita“ (novi svetski poredak) koji čine milijarderi kao što su Bil Gejts, Džordž Soroš, porodica Rokfeler i drugi.

„Krivični proces bio je paralizovan zbog pandemije kovida 19 koju su stvorile kriminalne elite koje dominiraju svetom. Ona je paralizovala aktivnosti u gotovo svim zemljama… Na taj način nijedna svetska vlada, fizička i pravna lica ili odbrana optuženih ne mogu da tvrde da ova pandemija ima svojstvo ‘predvidljivosti’, sa izuzetkom stvaralaca novog svetskog poretka, kao što su Bil Gejts, Soroš, Rokfeler i drugi, koji su njome upravljali i nastavljaju da upravljaju u uslovima krajnje tajnosti u svom okruženju i globalnim korporacijama, čiji je cilj projekat 2030“, ističe se u zaključku suda, prenose lokalni mediji.

Pri tom, obrazloženje ove izjave suda dato je u okviru procesa za jedan slučaj silovanja za koje je optužen lokalni napadač kojem je produžen istražni pritvor uz već pomenuto obrazloženje.

Odbrana optuženog za silovanje već je podnela zahtev za ukidanje ove naredbe. Prema rečima advokata Rense Rijege, umesto suštinskih argumenata u zaključku se koriste spekulativne tvrdnje.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.