U trendu

Istražni komitet Rusije: Ubistvo Darje Dugine naručeno

MOSKVA – Podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darja Dugina bio ranije planiran i naručen, saopšteno je iz Istražniog komiteta Rusije.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta, navodi se u saopštenju koje je preneo Sputnjik.

Istražitelji su u saradnji sa ekspertima iz Glavne uprave za sudsku medicinu Ruskog istražnog komiteta nastavili da vrše uviđaj na mestu zločina.

Komentarišući ovu likvidaciju, portparolka ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova rekla je da se čekaju rezultati istrage.

„Ako se potvrdi ukrajinski trag, a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin i moraju da ga provere nadležne stručne službe, onda je reč o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom poslednjih godina nakupilo mnogo činjenica koje govore u prilog ovoj tvrdnji – od političkih poziva na nasilje, do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti kada se aktivirala eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.