U trendu

Italija: Kriminalci primali državnu pomoć

RIM – „Veliko spremanje“ u južnoj italijanskoj pokrajini Kalabrija otkrilo je, zahvaljujući policiji, desetine osoba koje su, predstavljajući lažne podatke, mesecima primale pomoć od države namenjenu siromašnima ili osobama čija su primanja ozbiljno smanjena kao posledica zdravstvene i ekonomske krize.

Među primaocima državne pomoći su, između ostalih, osobe koje je zbog kriminala pod specijalnom policijskom prismotrom, rodbina begunca za kojima traga policija, privatnici koji su već bili osuđeni zbog veza sa mafijom ili Ndrangetom, osobe osuđivane zbog zelenašenja, rodbina mafijaša koji su u zatvoru i drugi, piše agencija Agi.

Zahvaljujući policijskoj akciji država je uštedela oko 400 hiljada evra. Ova akcija policije jedna je od brojnih mera koja aktuelna vlada preduzima da bi popravila stanje u Kalabriji, gde su se godinama gomilali problemi delom zbog upletenosti kriminalnih organizacija Mafije i Ndrangete u sve oblasti života, uključujući i njihov uticaj na regionalnu politiku i političare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.