U trendu

Italija: Moguće spajanje konzervativaca sa desničarima

RIM – Konzervativna stranka Forca Italia pod vodstvom Silvija Berluskonija razmatra mogućnost da se spoji sa desničarskom Ligom Matea Salvinija, ali bez stranke Braća Italije koja se navodno neće pridružiti tom savezu, pišu danas italijanski mediji.

Stranka Forca Italia je navodno zabrinuta da bi ekstremni desničari iz stranke Braća Italije predvođeni Đorđiom Melonijem mogli da nanesu štetu novom političkom bloku, objavio je danas italijanski dnevnik „Republika“.

Izvori u Salvinijevoj Ligi tvrde da ovo spajanje ne bi bilo“aneksija“, već „udruživanje snaga“ za Italiju, a kako prenose lokalni mediji, razgovori o spajanju stranaka na italijanskoj desnici zakazani su za sredinu sledeće nedelje.

Forca Italia i Liga su deo aktuelne tehnokratske vlade na čelu s Marijom Dragijem, dok je ekstremno desničarska stranka Braća Italije koju predvodi Đorđio Meloni u opoziciji, prenosi Index.hr.

Ove informacije stižu nepunih nedelju dana nakon što je u parlamentu Italije osnovana nova frakcija desnog centra nazvana Hrabrost Italije, navodi se u tekstu italijanskog dnevnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar