U trendu

Italija: Papa posetio rodni kraj svoga oca

ASTI – Papa Franja, koji je rođen u Argentini, odao je danas počast svojim italijanskim korenima, tokom služenja specijalne mise u rodnom gradu svog oca.

Tokom mise papa je ohrabrio mlade generacije da ne budu ravnodušne prema sveprisutnom siromaštvu i bedi.

Hiljade ljudi su izašle da pozdrave poglavara rimokatoličke crkve tokom njegovog privatnog vikend-boravka u provinciji Asti, u blizini Torina.

Papa Franja se provozao papamobilom i uzvratio vernicima dugom vožnjom gradskim ulicama, prenosi AP.

Poglavar katoličke crkve je došao juče u privatnu posetu svojoj familiji koja još živi u tom kraju i u krugu svojih je proslavio 90. rodendan jednog rođaka.

Papa je danas postao i počasni građanin Astija, a potom je služio misu u gradskoj katedrali umesto lokalnog parohijskog sveštenika.

„Iz ovih zemalja moj otac je krenuo kao imigrant u Argentinu, a ja sam se sada vratio u ovaj kraj dragocen zbog bogatih plodova zemlje o kojoj brine marljivi narod, da ga ponovo otkrijem i uživam u svojim korenima“, rekao je papa na početku svoje propovedi.

U izveštaju AP se podseća da papa Franja nije posetio svoj rodni Buenos Ajres otkako je pre skoro 10 godina stupio na dužnost, kao i da retko govori o svojoj porodici, braći, sestrama ili detinjstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar