U trendu

Ivanov odbacio bilo kakvu umešanost u događaje u Sobranju

SKOPLJE – Makedonski predsednik Đorđe Ivanov odbacio je bilo kakvu umešanost u nemirima, koji su se dogodili u Sobranju 27. aprila prošle godine, kada je Albanac Taljat Džaferi izabran za predsednika parlamenta.

On je rekao da je to hajka koju protiv njega vode makedonske tajne službe, s ciljem konstrukcije sudsko-policijskog slučaja.

„Nikada se nije ni razmišljalo, ni razgovaralo o proglašenju ratnog stanja, niti je postojao bilo kakav pritisak međunarodne zajednice da od tako neceg odustanem“, rekao je Ivanov.

On je na konferenciji za novinare u Kabinetu Predsednika pozvao međunarodnu zajednicu da kaže ko su ti koji su navodno vršili pritisak na njega.

„Ja sam meta hajke koja se vodi protiv mene za navodnu umešanost u nasilje koje se dogodilo 27. aprila prošle godine u Sobranju“, precizirao je Ivanov.

Rekao je da tu hajku doživljava kao pritisak da bi odustao od politike koju vodi njegov Kabinet, a koja je, kako je kazao, suprotna politici vladajuće koalicije.

„Kao predsednik Makedonije još pre dve godine sam rekao da su makedonske službe bezbednosti (UBK) glavno žarište koje kreira sve krize u Makedoniji“, naglašava Ivanov.

Uprava za bezbednost i kontraobaveštajnu delatnost (UBK) je služba pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.