U trendu

Ivanović najavio dolazak vakcina u CG naredne sedmice

PODGORICA – Vlada intenzivno radi na nabavci vakcina i prve količine vi u Crnu Goru trebalo da stignu u već naredne sedmice, saopštio je šef Kluba poslanika i potpredsednik SNP-a Dragan Ivanović.

On je ocenio neprimerenom i zlonamernom insinuaciju poslanika opozicione SD Damira Šehovića da će vlada zbog privremenog finansiranja ostaviti građane Crne Gore bez vakcina i lekova.

“Valjalo bi da poslanik Šehović odgovori na pitanje šta je vlada u kojoj je on participirao uradila na planu nabavke vakcina, a poznato je da je novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja zateklo prilično haotično stanje koje je ostavio njegov partijski kolega Kenan Hrapović“, naveo je Ivanović.

Ističe da se Šehović nije proslavio ni u resoru koji je vodio u bivšoj vladi, pa bi bilo bolje da prokomentariše situaciju u prosveti i obrazovanju, umesto što se bavi oblašću s kojom nema nikakve veze”, naveo je Ivanović.

SNP, kaže, očekuje od svih da pokažu maksimalnu odgovornost u ovom teškom trenutku i da ne zbunjuju i ne plaše građane neproverenim informacijama i pričama “rekla-kazala”.

“Suzbijanje pandemije i ozdravljenje građana trebalo bi da bude cilj svih nas. Nadamo se da je i bivši ministar Šehović istog mišljenja i da će ubuduće i izjave davati u skladu sa tim”, naveo je Ivanović, preneli su podgorički mediji.

Na poremećaj u snabdevanju lekovima i medicinskim sredstavima upozorio je danas direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

Čigrić je, kako je preneo portal CdM, upozorio da bi do poremećaja u snabdevanju moglo doći zbog privremenog finansiranja budžeta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.