U trendu

Iz Austrije u Hrvatsku vraćeni pijani vojnici

ZAGREB – Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske Mirko Šundov nakon afere u vezi s prevozom švercera oružja u vojnom helikopteru potvrdio je novu spornu situaciju.

Kako piše portal Indeks, Šundov je objavio je da su ovih dana bili suočeni s nečasnim ponašanjem trojice pripadnika Oružanih snaga u Austriji, koje su odmah povukli u Hrvatsku.

Naime, pripadnici hrvatskih oružanih snaga su nedopušteno konzumirali alkohol.

„Hrvatska vojska ne skriva informacije od javnosti, postoji procedura kada se može komunicirati s javnošću. Izvukli smo pouke i naučili lekcije“, rekao je Šundov i dodao da je u vojsci nulta tolerancija na alkohol, javlja Dnevnik.hr.

Inače, hrvatski ministar obrane Damir Krstičević danas je rekao kako su na predlog načelnika Glavnog stožera OS RH generala Mirka Šundova i uz suglasnost hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović smenili celu komandnu liniju koja je povezana s prevozom švercera oružja u vazdušnoj bazi Zemunik.

„Danas smo smenili celu liniju zapovedanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu (HRZ), od zapovednika voda vojne policije, preko zapovednika letačkog voda, zatim zapovednik eskadrile i zapovednik baze. Na njihova mesta su došli novi zapovednici“, rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedanja EU u Osijeku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar