U trendu

Izabrana nova Vlada RS

BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su novi saziv vlade, koju će predvoditi premijer Radovan Višković.

Za izbor vlade i premijera Republike Srpske glasala su 74 poslanika od kojih je 51 bio za, a 23 protiv, prenosi Srna.

Na trećoj posebnoj sednici parlamenta Srpske poslanici su za ministra finansija izabrali Zoru Vidović, za ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, a za ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željka Budimira.

Na poziciju ministra saobraćaja i veza izabran je Nedeljko Čubrilović, ministra energetike i rudarstva Petar Đokić, a ministra zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju izabran je Zlatan Klokić, prosvetu i kulturu vodiće Željka Stojičić, a za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju biće zadužen Bojan Vipotnik.

Poslanici su poziciju ministra privrede i preduzetništva poverili Vojinu Mitrović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savi Miniću, dok je ministar trgovine i turizma Srpske Sevlid Hurtić.

Za ministra pravde izabran je Miloš Bukejlović, za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Dragoslav Kabić, uprava i lokalna samouprava povereni su Senki Jujić, a za porodicu, omladinu i sport ministar će biti Dado Dogan.

Glasanju u parlamentu prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nakon izbora, premijer i ministri položili su zakletvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar