U trendu

Izetbegović: Političari iz RS neće nađačati MZ

SARAJEVO – Predsednik Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da će, kako je ocenio, „sa ovakvom politikom i pristupom, političari u RS neumitno da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH i međunarodnom zajednicom“, i da u tom sudaru neće pobediti.

Na pitanje šta očekuje od novog visokog predstavnika Kristijana Šmita i da li očekuje da bi smenama nekih političara iz redova srpskog naroda mogla doprineti deblokadi procesa u BiH, rekao da misli da u prvih mesec dana neće biti ništa posebno.

„Sa ovakvom politikom i ovakvim pristupom političari u RS neumitno da dovedu do toga da se sudare sa institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, PIC-om i OHR-om i ne bih rekao da će u tom sudaru moći da nađačaju. Nadam se da će odustati pre nego što dođe do smena o kojima govorite“, naveo je Izetbegović, prenose Nezavisne novine.

Ocenio je da je Šmit političar koji ima ogromno iskustvo, „tako da se ne može govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, veće se „zna tačno ko je i šta je Šmit“.

„Jedan vrlo odlučan i uspešan nemački politicar koji ima nemačku državu iza sebe i faktički kompletan civilizovani svet, zemlje PIC-a, Kvintu i ostalo“, kazao je Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.