Izetbegović: SRB, HR se hvališu avionima, a kažu ja spremam rat

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da „i Srbija i Hrvatska nabavljaju avione, raketne sisteme i hvališu se time“, a da kad on govori o jačanju namenske proizvodnje, onda kažu da se priprema za rat.

On je tako za N1 prokomentarisao navode da Srbija ulaže milijardu evra u modernizaciju vojske, ocenivši da je „neverovatno kako se pokušava da se taj dvostruki standard primeni kad su u pitanju patriote BiH“.

„Mislim da čitav region bi trebalo da ide ka demilitarizaciji, nek se ostave aviona. Deca im se sele iz regiona, penzije su jako niske, ljudi jedva žive, živci se razvlače od tih priča o tim ratovima. Šta će im to? Nas prisiljavaju da to pratimo i mi ćemo to pratiti. Nemamo mi para ni za kakve avione, ni za kakve helikoptere, ali namenska industrija je već takva da nikad nam se više ne može desiti 1992. godina. Da je sad 1992. godina, mi imamo toliko toga u BiH da se možemo odbraniti“, tvrdi Izetbegović.

On je takođe ocenio da ideja o formiranju trećeg entiteta u BiH „samo kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka“ i da „nema ništa“ od toga.

„Taj treći entitet niko ne bi znao ni da nacrta. Kuda bi povukao linije… Nema ništa od trećeg entiteta. Ali od ravnopravnosti ljudi, od ravnopravnosti naroda će biti itekako. I Hrvata, Srba i Bošnjaka“, kazao je Izetbegović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike